Evropski sklad za regionalni razvoj
TVRTKA

Upoznajte tim

Naši uredi: Ljubljana Zagreb Beograd Prag
Lola Novaković
Lola Novaković
Nakon što je postala apsolvent na studiju Opće lingvistike na Filološkom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, Lolu je ljubav prema talijanskom jeziku odvela na studij ekonomije na Sveučilište u Trstu gdje je usavršila ovaj jezik, ali i stekla široka znanja iz područja financija, uspjevši na najbolji način spojiti ugodno s korisnim. Uz talijanski, odlično poznaje i engleski jezik. Iako je tek na početku karijere, Lola pokazuje odličan smisao za odnose s ljudima i organizaciju posla. U Alkemistu je pronašla način da spoji ljubav prema lingvistici i ekonomiji.
U slobodno vrijeme voli čitati jer joj čitanje omogućava da istovremeno bude stanovnik brojnih mjesta širom svijeta, pa čak i Joyceova Dublina.
Ema Bonifačić
Ema Bonifačić
Ema je u zagrebački ured prvi put stupila još kao studentica na stručnoj praksi 2019. godine i već ju je tad vedrina cijelog tima i dinamičnost posla voditeljice projekata toliko osvojila da se ondje vratila odmah po završetku studija engleskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Postojeće znanje talijanskog i njemačkog jezika koje je nadograđivala tijekom niza ljetnih mjeseci provedenih na različitim radnim mjestima u turizmu svakako planira produbiti… čim uhvati kratki predah od knjiga koje s užitkom guta.
Vanja Tošić
Vanja Tošić
Vanja se beogradskom Alkemistovu timu pridružila 2021. godine kao voditeljica kupaca nakon što je stekla više od šest godina iskustva na radnim mjestima na kojima je blisko surađivala s kupcima. Svoju je karijeru započela u srpskoj nacionalnoj zrakoplovnoj tvrtki gdje je imala priliku upoznati ljude iz svih krajeva svijeta i surađivati s njima te otkriti svoju sposobnost da izvuče ono najbolje iz svake situacije. Alkemist se pokazao savršenim izborom za nju jer joj je omogućio da svoje iskustvo spoji s prijevodnim procesom i zanimanjem za strane jezike. Vanja se voli pobrinuti da se ljudi u njezinu društvu osjećaju ugodno i tu vještinu smatra posebno korisnom pri uspostavi suradnje na projektima s novim klijentima. Umjetnost je njezina skrivena strast. Zbog toga uspijeva pronaći ljepotu u svemu, čak i u radnom okružju koje uz nju postaje kreativno i zanimljivo. Zbog svojeg dosadašnjeg iskustva u radu s klijentima i pozitivna stava, ljubaznosti i vještina potrebnih za rješavanje problema, Vanja je izvrsna voditeljica kupaca u Alkemistu.
Teja Jakoš
Teja Jakoš
Nakon završetka studija engleskog i španjolskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani te boravka na studentskoj razmjeni u Španjolskoj Teju je profesionalni put nanio u industriju susreta i događaja gdje je sudjelovala u organizaciji brojnih domaćih i međunarodnih događaja. Poslije tri godine odlučila se vratiti korijenima pridruživši se Alkemistovu timu kao voditeljica projekata 2021. godine. Uloga voditeljice projekata stvorena je za nju jer objedinjuje njezina dva omiljena područja – organizaciju i jezike. Raduje se svim izazovima i ne odustaje sve dok naručitelj nije u potpunosti zadovoljan. Zbog slastica koje priprema, u uredu nikako ne uspijevamo u potpunosti istesati »summer body« (što joj zapravo uopće ne zamjeramo).
Nina Hočevar
Nina Hočevar
Ljubav prema stranim jezicima i kulturama Ninu je usmjerila na studij prevođenja engleskog i francuskog jezika gdje je, osim teoretskog, skupila i praktično iskustvo kao prevoditeljica putujući državama diljem Europe. Nakon završetka studija okušala se u organizacijskim vodama, a kao iskusna prevoditeljica i voditeljica projekata naposljetku je dospjela do našeg ureda. Sada vodi računa o kvaliteti i tehnološkoj besprijekornosti prevoditeljskih procesa kako bismo svojim naručiteljima pružili najbolje moguće korisničko iskustvo.
Slađana Ćetojević
Slađana Ćetojević
Voditeljica poslovanja i prodaje u uredu u Ljubljani
alkemist@alkemist.si
+386 82 80 38 50
Slađana Ćetojević pridružila se Alkemistovu timu 2017. godine i od tada se uspješno brine o zadovoljstvu klijenata. Budući da voli raditi s ljudima, upisala je Visoku turističku školu u Portorožu gdje je nadogradila komunikacijske i organizacijske sposobnosti. Svojim novim znanjem i energijom isprva se odlično snašla u ulozi Business Developera te se brinula o pripremi ponuda i narudžbi, komunikaciji između naručitelja i voditelja projekata te dobivanju novih klijenata. Zbog predanog rada i njezinih sposobnosti, u rujnu 2021. godine krenula je korak dalje i preuzela vođenje poslovanja i prodaje u ljubljanskom Alkemistovu uredu. Slađana uživa u novim izazovima koji se pojavljuju u svakodnevnim situacijama i u kontaktu s klijentima koji joj vjeruju zbog njezina pozitivnog stava i s njom rado surađuju.
Igor Gorše
Igor Gorše
voditelj odjela za usmeno prevođenje
igor.gorse@alkemist.si
+386 40 777 751
Igor Gorše stručnjak je za tehničku izvedbu simultanog prevođenja. Interes za tehniku, ponajprije finu mehaniku i elektroniku, njeguje od djetinjstva. Tako je iz redova policije dospio u svoje omiljeno radno okružje isprepleteno žicama i najrazličitijim aparaturama. Igor pruža tehničku podršku na svim događajima u Alkemistovoj organizaciji koji zahtijevaju tumačenje te sa zadovoljstvom pomaže klijentima u raznim situacijama i rješavanju tehničkih problema.
Maja Grgasović
Maja Grgasović
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija francuskog i engleskog jezika i književnosti i usavršavanja u Glavnoj upravi za pismeno prevođenje Europske komisije, Maja se baca u prevoditeljske vode te se usmjerava na prevođenje za institucije Europske unije. Ubrzo je hvata želja za novim izazovima te se 2018. s velikim entuzijazmom pridružuje Alkemistovu zagrebačkom uredu na radnom mjestu voditelja projekata. Uživa u svojem poslu jer može svakodnevno demonstrirati svoje organizacijske vještine, a najdraži joj je dio pronalaziti nove načine na koje može pozitivno iznenaditi svoje klijente. Osim svojom predanošću, radu ureda pridonosi i svojim humorističnim dosjetkama kojima podiže radnu atmosferu.
Nina Andrijata
Nina Andrijata
U svibnju 2015. godine zagrebački ured proširuje svoj tim i otvara novo radno mjesto imena Back Office Support. Tim povodom našem timu pridružuje se Nina Andrijata i svojim dugogodišnjim iskustvom u knjigovodstvu uvelike pridonosi organizaciji administrativnog dijela posla prevoditeljske agencije. I dok je svima muka od administracije i papirologije, naša Nina u tome uživa i jedva čeka neki novi izazov/zadatak koji bi unijela u neku od milijun svojih Excel-tablica. Da, tako je, naša 9a (najna) pravi je ovisnik o Excelu. :) A kako mi u Alkemistu vjerujemo da svaki pojedinac ima pravo pokazati svoj puni potencijal te biti nagrađen za svoj doprinos timu, Nina je u rujnu 2017. godine promaknuta te preuzima poziciju voditeljice financija grupacije Alkemist.
Anamarija Guć
Anamarija Guć
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Anamarija je diplomirala španjolski i nizozemski jezik, a zagrebačkom se uredu pridružila 2019. godine nakon dugogodišnjeg rada u različitim sektorima jezične industrije. Svoju ljubav prema jezicima, prevođenju, organizaciji, osiguranju kvalitetne usluge i neprestanom učenju objedinila je u poslu voditeljice projekata, gdje ju osobito raduje svjedočiti zadovoljstvu klijenata i stručnih suradnika. Nakon dana u uredu najvjerojatnije gleda kriminalističke filmove, a velika je vjerojatnost da ćete je vidjeti i u nekom od studija za balet ili jogu.
Marija Jestrić
Marija Jestrić
Direktorica međunarodne prodaje
marija.jestric@alkemist.rs
+381 11 30 37 540
Marija je u rujnu 2021. godine preuzela mjesto direktorice međunarodne prodaje u Alkemistu što donosi komercijalno vođenje svih naših ureda. Ističe se bogatim iskustvom i vrhunskim prodajnim rezultatima koje je prije nego što je postala direktorica postigla na mjestu Business Developera u Alkemistu gdje se istaknula u dobivanju novih klijenata, brizi o potrebama postojećih ključnih klijenata, vođenju osposobljavanja novih zaposlenika na odjelu prodaje te uvođenju inovativnih pristupa pregovaranju i prodaji. Marija je tijekom desetogodišnje karijere u Alkemistu također uspješno sudjelovala u uspostavljanju lanca vrijednosti za poboljšanje upravljanja ključnim klijentima, optimizirala poslovne rezultate i podigla razinu svijesti o našoj prevoditeljskoj agenciji. Izuzetno je ponosna na izvrsnu suradnju s brojnim velikim tvrtkama u području automobilske, duhanske, farmaceutske, bankarske i tehnološke industrije.
Lea Magdić
Lea Magdić
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Lea se zagrebačkom uredu pridružila 2017. godine nakon rada u prevođenju i prodaji. Svoje organizacijske vještine te ljubav prema jezicima, prevođenju i radu s ljudima objedinila je u ulozi voditeljice projekata, a njezine su glavne odgovornosti prepoznavanje potreba klijenata, upravljanje rokovima projekata i kontrola kvalitete prijevoda. Diplomirala je engleski i portugalski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je svoje znanje usavršavala i na Sveučilištu u Portu u Portugalu. Osim toga, tijekom svojeg obrazovanja učila je njemački, španjolski i francuski jezik, a taj popis u budućnosti svakako planira i proširiti.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svoju karijeru u Alkemistu započela 2006. godine kao voditeljica ureda. Radila je na uspostavljanju i strateškom razvoju Alkemistova poslovanja na području Republike Srbije. Svojim znanjem, strpljenjem i prethodnim radnim iskustvom koje je stekla u području marketinga i organizacije, uz pažljivo odabrani tim koji se neprestano širio, Marija je uspjela od start-up ureda Alkemist Beograd dovesti do razine na kojoj se danas nalazi te postići da visoka kvaliteta usluge i profesionalnost budu sinonim za Alkemistovo poslovanje.
Marija postaje direktor ureda Alkemist Beograd 2016. godine, a od 2017. godine preuzima i funkciju direktora ureda Alkemist Prag. Marija je diplomirala na Fakultetu organizacijskih znanosti Sveučilišta u Beogradu.
Uvijek smo u potrazi za stručnjacima na području jezika.
Želite nam se pridružiti?
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.