Evropski sklad za regionalni razvoj
TVRTKA

Upoznajte tim

Naši uredi: Ljubljana Zagreb Beograd Prag
Ema Bonifačić
Ema Bonifačić
Ema je u zagrebački ured prvi put stupila još kao studentica na stručnoj praksi 2019. godine i već ju je tad vedrina cijelog tima i dinamičnost posla voditeljice projekata toliko osvojila da se ondje vratila odmah po završetku studija engleskog jezika i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Postojeće znanje talijanskog i njemačkog jezika koje je nadograđivala tijekom niza ljetnih mjeseci provedenih na različitim radnim mjestima u turizmu svakako planira produbiti… čim uhvati kratki predah od knjiga koje s užitkom guta.
Vanja Stupar
Vanja Stupar
Vanja se beogradskom Alkemistovu timu pridružila 2021. godine kao voditeljica kupaca nakon što je stekla više od šest godina iskustva na radnim mjestima na kojima je blisko surađivala s kupcima. Svoju je karijeru započela u srpskoj nacionalnoj zrakoplovnoj tvrtki gdje je imala priliku upoznati ljude iz svih krajeva svijeta i surađivati s njima te otkriti svoju sposobnost da izvuče ono najbolje iz svake situacije. Alkemist se pokazao savršenim izborom za nju jer joj je omogućio da svoje iskustvo spoji s prijevodnim procesom i zanimanjem za strane jezike. Vanja se voli pobrinuti da se ljudi u njezinu društvu osjećaju ugodno i tu vještinu smatra posebno korisnom pri uspostavi suradnje na projektima s novim klijentima. Umjetnost je njezina skrivena strast. Zbog toga uspijeva pronaći ljepotu u svemu, čak i u radnom okružju koje uz nju postaje kreativno i zanimljivo. Zbog svojeg dosadašnjeg iskustva u radu s klijentima i pozitivna stava, ljubaznosti i vještina potrebnih za rješavanje problema, Vanja je izvrsna voditeljica kupaca u Alkemistu.
Michaela Zoubková
Michaela Zoubková
Michaela trenutačno ima dvije uloge u Alkemistu. Prva je pozicija business developera za Češku Republiku, a druga vendor managera za sve poslovnice u Europi.
BD je vrlo kompleksna i ispunjavajuća uloga. Agenciju Alkemist moguće je prepoznati po profesionalnosti i brzini, stoga i BD također treba biti vrlo profesionalan, brzih reakcija, izvrsne prosudbe i odličnih pregovaračkih vještina. BD zajedno s vlasnicima određuje smjer tvrtke, utječe na kulturu tvrtke, sastav tima, ton komunikacije s klijentima i sudjeluje u drugim važnim aktivnostima.
Pozicija VM također je vrlo važna za tvrtku jer VM traži, bira te testira prevoditelje i lektore, a zatim ih uklapa u složene usluge koje agencija pruža. Nijedna kvalitetna prevoditeljska agencija ne može raditi bez apsolutno izvrsnih te profesionalnih prevoditelja i lektora.
Prije nego što je Michaela postala dio Alkemistove ekipe, radila je na drugim područjima manjih tvrtki (financije, IT) u kojima je imala priliku okušati se u nizu različitih aktivnosti. Kako su te tvrtke rasle, više se povezala s aktivnostima vezanima za hrvatsko govorno područje. Gradila je manje i veće timove, a također je često pregovarala s poslovnim partnerima i dogovarala uvjete projekta. Zato je kombinacija dviju isprepletenih uloga prava stvar za nju i ona svojim vještinama i radom uvelike doprinosi uspjehu Alkemista.
Teja Jakoš
Teja Jakoš
Nakon završetka studija engleskog i španjolskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani te boravka na studentskoj razmjeni u Španjolskoj Teju je profesionalni put nanio u industriju susreta i događaja gdje je sudjelovala u organizaciji brojnih domaćih i međunarodnih događaja. Poslije tri godine odlučila se vratiti korijenima pridruživši se Alkemistovu timu kao voditeljica projekata 2021. godine. Uloga voditeljice projekata stvorena je za nju jer objedinjuje njezina dva omiljena područja – organizaciju i jezike. Raduje se svim izazovima i ne odustaje sve dok naručitelj nije u potpunosti zadovoljan. Zbog slastica koje priprema, u uredu nikako ne uspijevamo u potpunosti istesati »summer body« (što joj zapravo uopće ne zamjeramo).
Nina Šimanovič
Nina Šimanovič
Nakon završetka studija prevođenja i tumačenja Nina je započela svoju profesionalnu karijeru u međunarodnoj tvrtki kao karijerna savjetnica za mlade pri upisu na studij u inozemstvu. Ubrzo je bila spremna za još veće izazove i rad s druge strane prevoditeljskog procesa, zbog čega se ove godine pridružila alkemistima i alkemisticama u Ljubljani kao voditeljica projekata. Uživa u poslu jer je raznovrstan i dinamičan, a svakog dana rado se suočava s novim izazovima. Nadmašivanje očekivanja naručitelja nezaobilazna je točka njezina dnevnog reda i ne odustaje dok nije u potpunosti zadovoljna prijevodom.
Nina Hočevar
Nina Hočevar
Ljubav prema stranim jezicima i kulturama Ninu je usmjerila na studij prevođenja engleskog i francuskog jezika gdje je, osim teoretskog, skupila i praktično iskustvo kao prevoditeljica putujući državama diljem Europe. Nakon završetka studija okušala se u organizacijskim vodama, a kao iskusna prevoditeljica i voditeljica projekata naposljetku je dospjela do našeg ureda. Sada vodi računa o kvaliteti i tehnološkoj besprijekornosti prevoditeljskih procesa kako bismo svojim naručiteljima pružili najbolje moguće korisničko iskustvo.
Milena Velikinac
Milena Velikinac
Timu prevoditeljske agencije Alkemist Milena se pridružila 2017. godine. Zadužena je za regrutaciju novih kandidata, širenje mreže tvrtkinih vanjskih suradnika, ali i za učvršćivanje mreže postojećih suradnika. Za sve vanjske suradnike Milena je prvi kontakt i osoba kojoj se suradnici iznova rado javljaju s različitim administrativno-financijskim pitanjima. Njezin primjer također dokazuje usku suradnju svih položaja u timu prevoditeljske agencije. Milena trenutačno obavlja posao voditeljice klijenata i projekata te vješto komunicira sa suradnicima i kolegama. Prije dolaska u Alkemist Milena je bila dio tima Centra za razvoj karijere i savjetovanje studenata Sveučilišta u Beogradu, a osim toga bila je angažirana kao financijski administrator na dvama međunarodnim projektima. Milena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu.
Slađana Četojević
Slađana Četojević
Slađana Četojević pridružila se Alkemistovu timu 2017. godine i od tada se uspješno brine o zadovoljstvu klijenata. Budući da je oduvijek voljela raditi s ljudima, upisala je Visoku školu za turizam u Portorožu gdje je usavršila svoje komunikacijske i organizacijske sposobnosti zahvaljujući kojima se danas izvrsno snalazi u ulozi višeg prodajnog predstavnika. Slađana je u Alkemistu zadužena za pripremu ponuda i narudžbi, komunikaciju između naručitelja i voditelja projekata te stjecanje novih klijenata. Uživa u novim izazovima koje donosi svakodnevna komunikacija s klijentima koji zbog njezina pozitivnog stava imaju povjerenje u nju te rado s njom surađuju.
Igor Gorše
Igor Gorše
voditelj odjela za usmeno prevođenje
igor.gorse@alkemist.si
+386 40 777 751
Igor Gorše stručnjak je za tehničku izvedbu simultanog prevođenja. Interes za tehniku, ponajprije finu mehaniku i elektroniku, njeguje od djetinjstva. Tako je iz redova policije dospio u svoje omiljeno radno okružje isprepleteno žicama i najrazličitijim aparaturama. Igor pruža tehničku podršku na svim događajima u Alkemistovoj organizaciji koji zahtijevaju tumačenje te sa zadovoljstvom pomaže klijentima u raznim situacijama i rješavanju tehničkih problema.
Maja Grgasović
Maja Grgasović
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Nakon završetka studija francuskog i engleskog jezika i književnosti i usavršavanja u Glavnoj upravi za pismeno prevođenje Europske komisije, Maja se baca u prevoditeljske vode te se usmjerava na prevođenje za institucije Europske unije. Ubrzo je hvata želja za novim izazovima te se 2018. s velikim entuzijazmom pridružuje Alkemistovu zagrebačkom uredu na radnom mjestu voditelja projekata. Uživa u svojem poslu jer može svakodnevno demonstrirati svoje organizacijske vještine, a najdraži joj je dio pronalaziti nove načine na koje može pozitivno iznenaditi svoje klijente. Osim svojom predanošću, radu ureda pridonosi i svojim humorističnim dosjetkama kojima podiže radnu atmosferu.
Nina Andrijata
Nina Andrijata
U svibnju 2015. godine zagrebački ured proširuje svoj tim i otvara novo radno mjesto imena Back Office Support. Tim povodom našem timu pridružuje se Nina Andrijata i svojim dugogodišnjim iskustvom u knjigovodstvu uvelike pridonosi organizaciji administrativnog dijela posla prevoditeljske agencije. I dok je svima muka od administracije i papirologije, naša Nina u tome uživa i jedva čeka neki novi izazov/zadatak koji bi unijela u neku od milijun svojih Excel-tablica. Da, tako je, naša 9a (najna) pravi je ovisnik o Excelu. :) A kako mi u Alkemistu vjerujemo da svaki pojedinac ima pravo pokazati svoj puni potencijal te biti nagrađen za svoj doprinos timu, Nina je u rujnu 2017. godine promaknuta te preuzima poziciju voditeljice financija grupacije Alkemist.
Anamarija Guć
Anamarija Guć
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Anamarija je diplomirala španjolski i nizozemski jezik, a zagrebačkom se uredu pridružila 2019. godine nakon dugogodišnjeg rada u različitim sektorima jezične industrije. Svoju ljubav prema jezicima, prevođenju, organizaciji, osiguranju kvalitetne usluge i neprestanom učenju objedinila je u poslu voditeljice projekata, gdje ju osobito raduje svjedočiti zadovoljstvu klijenata i stručnih suradnika. Nakon dana u uredu najvjerojatnije gleda kriminalističke filmove, a velika je vjerojatnost da ćete je vidjeti i u nekom od studija za balet ili jogu.
Marija Jestrić
Marija Jestrić
Radno mjesto Business Developera u Alkemistu podrazumijeva brojne odgovornosti i uključuje osnovne korake dovođenja novih klijenata te skrb za potrebe postojećih ključnih klijenata. Štoviše, ovaj položaj podrazumijeva vođenje obuke novih zaposlenika u prodajnom odjelu, ali i uvođenje novih i kreativnih pristupa pregovaranju i prodaji. Marija surađuje na provedbi lanca vrijednosti kako bi unaprijedila menadžment vrijednosti u Alkemistu u pogledu značajnih klijenata i radi unaprjeđenja poslovnih rezultata, podizanja razine svijesti o robnoj marki i povećanja dobiti u okviru naše tvrtke. Izuzetno je ponosna na izvrsnu suradnju uspostavljenu tijekom svoje desetogodišnje karijere u Alkemistu s brojnim velikim tvrtkama iz područja automobilske, duhanske i farmaceutske industrije te iz područja tehnologije i bankarstva.
Lea Magdić
Lea Magdić
voditeljica projekata
info@alkemist.hr
+385 (1) 6181537
Lea se zagrebačkom uredu pridružila 2017. godine nakon rada u prevođenju i prodaji. Svoje organizacijske vještine te ljubav prema jezicima, prevođenju i radu s ljudima objedinila je u ulozi voditeljice projekata, a njezine su glavne odgovornosti prepoznavanje potreba klijenata, upravljanje rokovima projekata i kontrola kvalitete prijevoda. Diplomirala je engleski i portugalski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je svoje znanje usavršavala i na Sveučilištu u Portu u Portugalu. Osim toga, tijekom svojeg obrazovanja učila je njemački, španjolski i francuski jezik, a taj popis u budućnosti svakako planira i proširiti.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svoju karijeru u Alkemistu započela 2006. godine kao voditeljica ureda. Radila je na uspostavljanju i strateškom razvoju Alkemistova poslovanja na području Republike Srbije. Svojim znanjem, strpljenjem i prethodnim radnim iskustvom koje je stekla u području marketinga i organizacije, uz pažljivo odabrani tim koji se neprestano širio, Marija je uspjela od start-up ureda Alkemist Beograd dovesti do razine na kojoj se danas nalazi te postići da visoka kvaliteta usluge i profesionalnost budu sinonim za Alkemistovo poslovanje.
Marija postaje direktor ureda Alkemist Beograd 2016. godine, a od 2017. godine preuzima i funkciju direktora ureda Alkemist Prag. Marija je diplomirala na Fakultetu organizacijskih znanosti Sveučilišta u Beogradu.
Uvijek smo u potrazi za stručnjacima na području jezika.
Želite nam se pridružiti?
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.