Evropski sklad za regionalni razvoj
Upravljanje terminologijom

Neka vaši prijevodi budu dosljedni na svim jezicima

Neka vaš prijevod na engleski prenosi jednaku poruku kao i prijevod na francuski. Uporabom alata za upravljanje terminologijom u izradi glosara osiguravamo jasnoću i dosljednost među jezicima.
Zatražite više informacija

Ujednačenost stručnih izraza

Ujednačenost korištene terminologije i razumljivost na više jezika mogu biti problematičan zadatak pri prijevodu tehničke i ostale dokumentacije.

Prevoditeljska agencija Alkemist razvila je učinkovitu metodu osiguravanja sukladnosti koja omogućuje ujednačen prijevod i odgovarajuću terminologiju.

Izrađujemo glosare koje klijenti odobravaju kako bismo bili sigurni da će se, posebice na većim i dugotrajnim projektima, svaki zasebni pojam uvijek jednako prevoditi.

Kako zatražiti izradu službenog glosara tvrtke?

Pošaljite nam ključne pojmove vezane uz tvrtku ili odjel unutar tvrtke zajedno s referentnim materijalima (brošurama, ugovorima, službenim politikama)
Uz pomoć referentnih materijala i ostalih relevantnih izvora u glosar dodajemo pojmove na vašim željenim jezicima. Možda će nam trebati vaša pomoć vezana uz internu politiku vaše tvrtke.
Glosar vam šaljemo na odobrenje i nakon toga ga upotrebljavamo u svim prijevodima koje radimo za vašu tvrtku.

Što je sustav upravljanja prevoditeljskim projektima (TMS)?

TMS je sustav koji pridonosi automatizaciji i fleksibilnosti u vođenju prevoditeljskih projekata, a prvenstveno je namijenjen profesionalnim jezičnim tvrtkama i prevoditeljskim odjelima. Najčešće se radi o web-platformi s integriranim alatom za računalno potpomognuto prevođenje, računovodstvo i kontrolu kvalitete.
Alkemist od 2017. godine upotrebljava Plunet Business Manager kao središnji sustav za automatizirano vođenje prevoditeljskih projekata.

Trebate brz prijevod?

S druge strane ove mrežne stranice već čekaju prevoditelji i potrebna je samo minuta da ih pokrenete!

Trebate zahtjevniju uslugu?

Ako imate zahtjevniji upit s obzirom na količinu ili sadržaj prijevoda, obratite nam se.

Nazovite nas na 0800 205 206
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.