Evropski sklad za regionalni razvoj

Industrije

Prevođenje korisničkih uputstava ili prodajnih kataloga za specifičnu industriju čini se kao lagan zadatak. Jednostavna sintaksa i kratke rečenice koje nisu poput dugačkih, vijugavih rečenica pravnih dokumenata.

Samo zaista stručno potkovani prevoditelji mogu napamet nabrojiti deset vrsta drva, betona ili aluminijevih legura.
U prevoditeljskoj agenciji Alkemist možemo se pohvaliti s 1.200 jezičnih stručnjaka iz različitih industrijskih grana, koji žive u 87 zemalja svijeta.
NARUČITE ONLINE OBRATITE SE ODJELU PRODAJE
Specijalizirani rječnici, pojmovnici i prijevodna memorija

Alkemistovi tumači i prevoditelji s tehničkim znanjem mogu, barem figurativno, rastaviti bilo koji stroj i imenovati svaki vijak na nekoliko jezika. Pažljivo pregledavamo svaki dokument prije nego što ga dodijelimo Alkemistovu prevoditelju s najviše iskustva u području.

Svi su nazivi i prijevodi ujednačeni jer u procesu uptrebljavamo prijevodne memorije iz područja prijevoda.

Tehnologija i proizvodnja

Prevodite specijalizirane tekstove? Potrebna vam je stručna osoba.
Stručno potkovani prevoditelji s golemim iskustvom, koji poznaju i jezik i proizvod.

Prevodimo i lokaliziramo stručne tekstove iz područja automobilske, kemijske, strojarske, građevinske i 34 druge industrije. Prevodimo upute za uporabu, tehničke nacrte, natječajnu dokumentaciju, patente…

Dopustite da vam pomognemo.

Pravo

Prevođenje pravnih dokumenata posao je za stručnjaka čija posvećenost detaljima, točnost i pouzdanost nemaju granica. Mjesta za pogrešku nema. Čak i najmanja pogreška u odnosu na originalni tekst može vas koštati vremena, novaca ili – posla.

Budite sigurni i prepustite prijevod tužbe, oporuke, ugovora ili bilo kojeg drugog pravnog dokumenta našim stručnjacima.

Bez brige, jamčimo da će vaše povjerljive informacije takve i ostati.

Prirodne znanosti

Medicinska i farmaceutska istraživanja i povezani dokumenti nalaze se u samom vrhu prevoditeljskog zanata. Kako biste mogli prevoditi takve tekstove, morate biti i znanstvenik i lingvist. Alkemist zapošljava znanstvenike s potrebnim jezičnim kvalifikacijama kako bismo vam osigurali vrhunski, precizan i apsolutno točan prijevod.

Financije

Poslovanje ne poznaje granice, osobito ne u 21. stoljeću. Svaka zemlja ima svoje računovodstvene zakone i terminologiju koji se ponekad razlikuju čak i u istom jeziku.

Zato u Alkemistu pomno proučavamo svaki dokument kako bismo za posao prevođenja odabrali stručnjaka s najviše iskustva i znanja.

Brinemo da svi vaši poslovni podaci ostanu povjerljivi i sigurni.

Marketing i oglašavanje

Sigurno ste čuli za dramatične i pomalo komične priče iz svijeta marketinga kad je globalna ili lokalna kampanja prilagođena za drugu zemlju u svakom detalju osim u jednom – jeziku. Ono što u jednoj zemlji funkcionira kao odličan slogan ili poziv na akciju, uslijed loše prilagodbe postaje predmetom ismijavanja.

Ali nije smiješno ako su vaš brend, ugled i novac u pitanju.
Alkemistovi prevoditelji izvorni su govornici koji žive u zemlji u kojoj predstavljate proizvod ili uslugu i pobrinut će se da odašiljete pravu poruku.

Putovanja i turizam

Razliku između dvaju hotela na istom komadu zemljišta teško je objasniti čak i kad govorite jezikom svojih potencijalnih gostiju. Zamislite kako je kad imate 30 hotela u blizini – imaju li svi jednako kristalno čisto more, plavo nebo i borovu šumu?

Upravo u ovakvim situacijama odličan vokabular i godine iskustva Alkemistovih prevoditelja spašavaju situaciju.

Osigurajte da su tekstovi kojima opisujete lokacije i turističku ponudu prilagođeni svakom potencijalnom posjetitelju.

Naši stručnjaci znaju opisati prekrasan pogled iz vašeg hotela na barem 20 različitih načina i na 110 jezika.

Vaši gosti bit će oduševljeni.

Svoje su nam povjerenje poklonili mnogi.
Bosch Tesla Bmw Siemens Addeco Samsung Unhcr Deloitte Red Cross Bayer Allianz Erste Coca Cola Lufthansa Johnson And Johnson New Yorker Generali Kaercher Porsche

Što klijenti kažu o nama?

Navedenom potvrdom potvrđujemo da smo bili vrlo zadovoljni uslugama i načinom rada ekipe Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. Posebno bismo istaknuli njihove brze reakcije, pouzdanost i profesionalan pristup te korektnu komunikaciju i suradnju s nama.
Vrlo smo zadovoljni vašim uslugama. Brzi, promptnih reakcija, prijevod predate u roku. Bravo
Iznimno smo zadovoljni tvrtkom Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o. Njihove usluge u smislu kvalitete prijevoda, kao i dogovorenih rokova, postavljaju standard za pružanje usluga te vrste.
Svoju suradnju s Alkemistom ocjenjujemo kao vrlo kvalitetnu jer prijevode obavljaju s velikom točnošću i uvijek u dogovorenom roku. Za tekstove interne prirode uspostavili su i terminološku bazu tako da su prijevodi i terminološki odgovarajući i ujednačeni, što kao naručitelji iznimno cijenimo. Njihovi kapaciteti dovoljni su da preuzmu i veće i kompleksnije prijevode, koje povremeno trebamo u vrlo kratkim rokovima. S aspekta korisnika sviđa nam se i novi sustav za razmjenu datoteka Plunet s pomoću kojega u svakom trenutku možemo pratiti napredak prijevoda. Na kraju bismo željeli pohvaliti ljubaznost i brze reakcije ekipe voditelja projekata.
S prevoditeljskom agencijom Alkemist uspješno surađujemo već dugi niz godina.Odlikuje ih točnost, profesionalnost i kvalitetan rad.
S Alkemistom surađujemo već više godina. Kod njih sve možemo dobiti na jednome mjestu: prijevode na bilo koji jezik, ovjerene prijevode, lekturu. Brzi su, prilagodljivi, a tekstovi su kvalitetno prevedeni. Vrlo smo zadovoljni njihovim uslugama i ljubaznim ophođenjem.
Zadovoljstvo je surađivati s agencijom Alkemist. Uvijek su pouzdani, vrlo brzi i jako ljubazni.
Pouzdan su partner koji brzo reagira. Ekipa prevoditelja brzo je usvojila jezik automobilske industrije. Kad je riječ o vrsti prijevoda, uvijek se trude odabrati prevoditelja kojem tematika najbolje leži.
S Prevoditeljskom agencijom Alkemist naše poduzeće je više puta surađivalo, a svaki put potvrđuju kvalitetnu uslugu i povoljnu cijenu. Kod suradnje uvijek poštuju dogovorene rokove i s time naručitelju omogućavaju bezbrižno poslovanje s partnerima i ispunjavanje obveza partnera prema drugima, Upravo zato nadamo se i želimo da se takva suradnja nastavi i u budućnosti. 
Prevoditeljsko poduzeće Alkemist odlikuju mnoge prednosti, koje su temelj visokokvalitetne usluge: ažurnost, točnost, kvalitetno poznavanje specifičnosti pojedinih područja i razumijevanje konteksta.  Sve navedeno dopunjuje još i ljubaznost cijelog tima.
Moja iskustva u radu s Vama su dobra. Vrlo ste stručni, pažljivi, uvijek voljni ugoditi zahtjevu naručitelja, čak i kada se radi o hitnim stvarima a rokovi za prijevod su vrlo kratki. Super je što ste promptni također i s odgovorima što se tiče točnosti prijevoda s kojima se u našem poslu često susrećemo. Još nešto, sviđa mi se što je u cijenu uključena i korektura tekstova.
Prevoditeljska agencija Alkemist već nam godinama osigurava kvalitetne i točne prijevode. Cijenimo brze reakcije i strogo poštovanje dogovorenih rokova, što je za nas vrlo važno.
Ono što želimo posebno pohvaliti su između ostalog stručnost, uslužnost i povoljna cijena, a kruna svega je brz odaziv pošto često dolazi do hitnih narudžbi. Vaša cijenjena tvrtka nudi pravi omjer „uloženog i dobivenog“ i to je upravo ono što nam treba. Svakako ćemo Vam i u buduće dati naše povjerenje za sve nove projekte i rado ćemo Vas preporučati dalje.
Izuzetno nam je zadovoljstvo što možemo preporučiti prevoditeljsku agenciju Alkemist kao vrlo profesionalnog i pouzdanog partnera. Suradnja s agencijom je uvijek vrlo profesionalna i ugodna, sve usluge se odrade u dogovorenim rokovima i na vrlo visokom nivou kvalitete. Uz dogovorenu uslugu uvijek možemo računati na dodatne savjete i sugestije čime suradnja nadilazi naša očekivanja. S obzirom na naše dosadašnje zadovoljstvo dobivenom uslugom, planiramo nastaviti suradnju i dalje te preporučujemo svim tvrtkama koje traže pouzdanog partnera za prevođenje.

Trebate brz prijevod?

S druge strane ove mrežne stranice već čekaju prevoditelji i potrebna je samo minuta da ih pokrenete!

Trebate zahtjevniju uslugu?

Ako imate zahtjevniji upit s obzirom na količinu ili sadržaj prijevoda, obratite nam se.

Nazovite nas na 0800 205 206
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.