Evropski sklad za regionalni razvoj

Siemens

23.04.2020
Siemens

Mali je broj tvrtki u svijetu poput tvrtke Siemens, iza čijeg uspješnog poslovanja stoji s jedne strani tradicija duga 173 godine, a s druge strane nezaustavljiva težnja k inovacijama. Od naprednih, dalekosežnih ideja Wernera von Siemensa koje su i tada, te davne 1847., bile ispred svojeg vremena, Siemens je izrastao u lidera na svjetskom tržištu elektronike i elektrotehnike.

Siemens je na srpskom tržištu prisutan već 133 godine, točnije od 1887., kad je sudjelovao u pionirskim pothvatima elektrifikacije te zemlje.

Prvi koraci koje je Alkemist napravio u Srbiji u potpunosti se vežu za tvrtku Siemens. Smatramo da nam je ova tvrtka od prvog trenutka naše suradnje postala putokaz kako da iz dana u dan napredujemo i koju razinu usluge želimo ponuditi svjetskim tvrtkama njihova renomea.

Suradnja s tvrtkom Siemens Beograd započela je 2008. i od projekta do projekta Siemens nam je ukazivao sve veće i veće povjerenje uključujući u naše poslovanje i svoju tvornicu vjetroagregata u Subotici te druge svoje tvrtke poput tvrtki Siemens Healthcare d.o.o. Beograd, Siemens Mobility d.o.o. Cerovac i Siemens Gas and Power d.o.o. Beograd.

Siemens Srbija u suradnji s Institutom za suvremenu povijest iz Beograda izradio je monografiju „Korak ispred vremena – 125 godina tvrtke Siemens u Srbiji“. U bogato ilustriranoj monografiji temeljenoj na povijesnim činjenicama prikazano je dugogodišnje partnerstvo srpskog gospodarstva i tvrtke Siemens, koje potječe još iz 19. stoljeća, kad se ime Siemens prvi put pojavljuje u Srbiji.

Posebno smo ponosni na to što nam je Siemens ukazao povjerenje i što smo i mi bili dijelom ovog za nas vrlo izazovnog projekta. Projekt je zahtijevao intenzivnu međusobnu suradnju kolega iz Siemensa i naših zaposlenika, jer smo samo tako mogli zajednički shvatiti vrijednost monografije i povijest tvrtke Siemens. Monografiju na srpskom jeziku iščitavali su vrsni lektori srpskog jezika koji su nastojali razumjeti poruku svake rečenice, oblikovati je na pravi način i istaknuti vrijednost svake pisane riječi. Na projektu prijevoda monografije na engleski jezik sudjelovao je tim od sedmero ljudi – prevoditelja, voditelja projekata i lektora izvornih govornika  koji je tek nakon višestrukih revizija obavljenih u suradnji s tvrtkom Siemens donio odluku da je monografija spremna za tisak. https://www.siemens.rs/portal/onama/125-godina/

Danas je suradnja s tvrtkom Siemens sveobuhvatna, izgrađena na čvrstom temelju koji i dalje spremno pruža podršku njihovu poslovanju. Tu smo da se radujemo svakom njihovom uspjehu, da odgovorimo na sve njihove potrebe, da u nama vide dugoročnog partnera... Njihova preporuka omogućila nam je suradnju i s tvrtkama Siemens u Austriji i Njemačkoj te s mnogim drugim tvrtkama koje znaju da Siemens vrednuje samo najbolje.

Zahvaljujemo na dvanaestogodišnjem povjerenju!

Podijeli

Istaknite se s Alkemistom.

Otkrijte naše usluge
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.