Evropski sklad za regionalni razvoj

Saatchi & Saatchi

20.04.2020
Saatchi & Saatchi

Saatchi&Saatchi marketinška je agencija, članica Publicis Grupe. Posluje u cijeloj regiji i zaslužna je za reklamne kampanje nekih od najpoznatijih brendova prisutnih na tržištu Srbije i okolnih zemalja.

Naša suradnja s ovom agencijom počela je 2016. godine i to prilično nekonvencionalno – pitali su nas za mišljenje o adaptaciji jednog reklamnog slogana na jezike regije. Iz današnje perspektive možemo samo reći da im se naš odgovor svidio jer od tog trenutka za Saatchi&Saatchi radimo prijevode i adaptacije gotovo svakodnevno.

Slogani i reklamni tekstovi za njihove kampanje, iako najčešće kratki, mogu biti velik izazov i svakom se od njih pristupa jednako profesionalno i posvećeno. Uvijek moramo imati na umu da je reklama vremenski ograničena, a da poruka mora biti prenesena u skladu s idejom cjelokupne kampanje.

U reklamnim tekstovima česte su igre riječima, metafore, višeznačnosti, pa čak i stihovi. Naš je zadatak vjerno prenijeti poruku reklame na crnogorski, hrvatski, bosanski, makedonski, slovenski i albanski jezik, a sve to imajući u vidu ciljnu skupinu kojoj je reklama namijenjena.

Za ovakve projekte ključni su dobra komunikacija s klijentom i kreativnost Alkemistova tima, a sretni smo što možemo reći da imamo i jedno i drugo.

Još na početku suradnje uspostavili smo radni proces za prijevod svake reklamne kampanje koji radimo za Saatchi&Saatchi: nakon što nam klijent predstavi kampanju, naš voditelj projekata radi pripremu s timom prevoditelja i lektora kako bi im prenio sve informacije potrebne za osmišljavanje kreativnog rješenja i lokalizaciju prijevoda na njihove ciljne jezike.

Suradnja s agencijom Saatchi&Saatchi donijela nam je nova i dragocjena iskustva. Uvidjeli smo da nekad prijevod pet riječi može biti zahtjevniji i dugotrajniji od prijevoda cijele stranice, ali smo zahvaljujući njima spoznali istinsku moć naše jezične alkemije.

Podijeli

Istaknite se s Alkemistom.

Otkrijte naše usluge
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.