Evropski sklad za regionalni razvoj

Zašto prevoditi internetske stranice?

Alkemist • 28.01.2020
Zašto prevoditi internetske stranice?
Jeste li znali da čak 70 posto internetskih korisnika najradije pretražuje na svojem materinskom jeziku? A to da velik postotak pretraga čine jezici koji nisu engleski? Jeste li i dalje sigurni da je dovoljno da se korisnicima obraćate na samo jednom jeziku? Trebate li dodatne dokaze?

POVJERENJE I ODANOST KUPACA

U mnogim su kulturama internetski korisnici još uvijek rezervirani kad je riječ o kupnji na internetu, a osobito kad informacije nisu na njihovu materinskom jeziku. Kad imaju pristup lokaliziranoj internetskoj stranici, njihovo se nepovjerenje smanjuje, što je važan korak prema povećanju prodaje. Višejezična je stranica znak da je poduzeću stalo do potreba kupaca, ali i do odanosti i povjerenja.

MEĐUNARODNA POSLOVNA SURADNJA

Bez obzira na to jeste li u poduzeću zaposleni samo vi ili ste dio velike organizacije, internetska stranica s višejezičnim sadržajem znak je da razmišljate i djelujete na međunarodnoj razini. Ako imate višejezičnu stranicu, očito je da ste spremni surađivati s međunarodnim partnerima.

KONKURENTSKA PREDNOST

Prevođenje internetske stranice na druge jezike ne biste trebali doživljavati kao dodatan trošak, već kao ulaganje u budućnost. Kad internetsku stranicu ponudite na različitim jezicima, izdvajate se od konkurencije, a odjednom vam se otvaraju i dodatne mogućnosti. Ako vas u tome netko preduhitri, sami ste krivi, i na vama je da to ispravite i izborite se za mjesto koje vam pripada.

POVEĆANJE PRODAJE

Posljednja je i najvažnija prednost višejezične internetske stranice povećanje prodaje. Više jezika donosi više potencijalnih kupaca. Jedno je istraživanje pokazalo da čak 60 posto internetskih korisnika koji nisu izvorni govornici engleskog jezika nikad ne kupuje na internetskim stranicama na engleskom jeziku, a čak 50 posto njih želi kupovati na svojem materinskom jeziku. Obraćanjem kupcima na njihovu materinskom jeziku stječete njihovo povjerenje. Usto se upotrebom materinskog jezika kupaca poboljšava posjećenost internetske stranice, a time i izgledi da će netko naručiti vaš proizvod.

Višejezične stranice otvaraju vrata novim mogućnostima i predstavljaju put ka međunarodnom uspjehu.
Prijavi se i primaj novosti od nas

Pridružite se vodećim tvrtkama koje redovito primaju naše novosti.

Naravno, uvijek se možete odjaviti putem poveznice u newsletteru.


Podijeli
AUTOR
Alkemist
Alkemist
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.