Evropski sklad za regionalni razvoj

Privredna banka Zagreb

Damjan Antlej • 22.04.2020
Privredna banka Zagreb

Otkad je osnovana 1966. godine, Privredna banka Zagreb d. d. jedna je od najvećih hrvatskih banaka. Danas je članica Grupe Intesa Sanpaolo, jedne od najvećih bankarskih grupacija u Europi.

PBZ je stekao ugled dinamične i moderne europske banke, koja neprestano razvija nove usluge i platforme za klijente 21. stoljeća. Već godinama razvija jednu od svojih najistaknutijih korisničkih usluga – svoju aplikaciju za mobilno bankarstvo. Aplikacija se neprestano razvija na razini Grupe, a zatim se prevodi na hrvatski jezik. Tu na scenu stupamo mi.

Već tri godine njegujemo blisku suradnju s PBZ-om u sklopu koje naša zadaća nije samo prevesti mnoge korisne značajke i funkcije te aplikacije, već i približiti tu aplikaciju hrvatskim korisnicima. Naša zadaća nije samo prijevod, naša je zadaća lokalizacija.

Kad je riječ o lokalizaciji softvera, prevoditelji moraju imati razvijenu svijest o jezičnim i kulturnim potrebama određenog tržišta. Pomoću Transifexa, mrežne platforme za prijevode koja je osmišljena za prevođenje sadržaja koji se često ažurira, naš tim prevoditelja i voditelja projekata može se povezati s PBZ-ovim inženjerima, marketinškim stručnjacima i copywriterima u stvarnom vremenu kako bi se osiguralo najbolje moguće korisničko iskustvo aplikacije.

Plod je te dugogodišnje suradnje aplikacija za mobilno bankarstvo za Android, iPhone i – prvi put u hrvatskoj povijesti – Apple Watch, koju hvale ne samo korisnici nego i informatički stručnjaci.

Iako lokalizacija softvera može biti zahtjevna, iskustvo međuigre tehnologije i jezika jednako nas tako ispunjava zadovoljstvom. PBZ nam je povjerio zadaću da njihove korisnike stavimo na prvo mjesto. Zahvalni smo im na tom povjerenju i s uzbuđenjem iščekujemo nove izazove s kojima ćemo se zajedno suočiti.

Prijavi se i primaj novosti od nas

Pridružite se vodećim tvrtkama koje redovito primaju naše novosti.

Naravno, uvijek se možete odjaviti putem poveznice u newsletteru.


Podijeli
AUTOR
Damjan Antlej
Damjan Antlej
Prijavi se i primaj novosti od nas
Ovu privolu možete povući putem poveznice na kraju svakog newslettera, te ćemo, u slučaju povlačenja privole, Vaše podatke izbrisati. Daljnje informacije možete pronaći u našim pravilima o privatnosti.